Senin, 12 April 2010

Rondo dan Ronda?


http://rawins.multiply.com/journal/item/628?mark_read=rawins:journal:628&replies_read=42
Pos untuk Ronda atau Rondo yaaaa..?
Jadi ingat postingan super jadul tentang "Boso Jowo atau Basa Jawa?" di sini: http://srhida.multiply.com/journal/item/20/Basa_Jawa_dudu_Boso_Jowo

:)

29 komentar:

  1. postingan jadul dadi ingat masa masa jayane mp ya mbak

    BalasHapus
  2. huahahahha
    yang ngepos di situ rondo kabeh yo

    BalasHapus
  3. Ho-oh... tapi tetep setia neng MP kok...

    BalasHapus
  4. Ha kuwi aneh jenenge Pos.. sajak piyee...

    BalasHapus
  5. Lha kuwii.. jane ki pos ronda opo pos rondo hayooo...?

    BalasHapus
  6. Ho-oh.. tanah airnya Mas Rawins kuwi...

    BalasHapus
  7. oalah tentang bahasa toh, kirain rondo disini maksutnya janda :D

    BalasHapus
  8. oalah.. rondo khan janda.. :D

    BalasHapus
  9. LHa itu.. brati itu pos ronda atau rondo hayoo...?

    BalasHapus
  10. Lha ngopo rondo rondo dho nge-pos yo?

    BalasHapus
  11. ronda itu bahasa jawanya rondo? ;))

    BalasHapus
  12. pos rondaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    BalasHapus
  13. ngrondhani rondho rondo keranta-ranta..halah!

    BalasHapus
  14. aku dulu nggak bisa membedakan tonggo dan tangga.....
    kalau bilang "ambil tangga"..jikukno tonggo.....walaupun udah dikasih tau kalau tangga itu ondo, , karena jarang dipake..sampai besarpun ..tetep lho.....

    BalasHapus
  15. sik sik MU.. sing anake piro sing marai keranta ranta? :D :D kw ki cen senenganeeee...

    BalasHapus
  16. nek tonggo ki tetangga
    nek ondho ki tangga

    hehe.. jo kewalik walik Mbak..

    BalasHapus
  17. mBilz, iki aku entuk reference ilmiah (Majalah Penjebar Semangat No. 15 tanggal 10 April 2010 : hal.50),

    randha = wong wadon kang wis ora duwe bojo;
    randha kasihan = randha mlarat anake akeh (ora disebutke definisi "akeh" ki pira?)
    randha kembang = randha kang durung duwe anak;
    randha keringan = randha kang diajeni lan diwedeni jalaran sugih;
    randha lanjar = randha kang isih enom

    mugo2 iso nambah referensi kadang sutresno MP yo, mBilz....(tutuge suk rebo)

    BalasHapus
  18. randha kemul = (1) jeneng panganan (2) randha kadhemen/kurimen;
    randha royal = (1) jeneng panganan (2) randha seneng dugem utowo nyah-nyoh...wakakakak!

    BalasHapus
  19. kirain rondo sama ronda ini anak kembar...

    BalasHapus
  20. kembar tidak identik.. Lha yang satu pake o satu pake a.. :D :D

    BalasHapus
  21. Lha iki sing duwe negoro, bu. Nek aku cuma nunut kok
    Hahaha

    BalasHapus
  22. wooo.. Ndherek nepangaken Bu...

    BalasHapus
  23. sing ronda rondo2?? woooghhh lariiiisss....

    BalasHapus